donderdag 21 juni 2012

To the point!

Ik ben zo'n muts die koffiepunten spaart. Je weet wel....van die koffiepunten achter op de pakken koffie van DE. En op de pakjes thee van Pickwick. 
Nu ben ik wel een koffieleut. Ik moet 's ochtends opstarten met 2 bakken koffie. Versgezet. In geschonken in een GROTE beker met een zoetje erin. Zonder die koffie ben ik maar een half mens met een geweldig ochtendhumeur. Mijn hubbie wéét dat.....daar heb je hubbies voor....toch?
En zet elke ochtend de koffiepot start klaar. Ik hoef alleen maar de knop in te drukken...en dan begint dat ding te stomen en te pruttelen en vult de keuken zich met de verse aroma van koffie van DE. Ik wil alleen maar koffie van DE. Ik heb vele merken geprobeerd, maar jeuj......die vond ik echt niet lekker. Dus die pakken eindigden half vol in de prullenbak. DE dus. En VERS!! Vers in hoofdletters. Ik vind niks smeriger als koffie die een uur staat...of zelfs korter.  Als de koffie is doorgelopen dan schenk ik direct een bak in...de 2e gaat er direct weer in als de kop leeg is. Als er onverhoopt iets tussen komt....gooi ik de koffie liever weg dan dat ik het opdrink....bbrrr.....zo vies. Ik zet ook altijd precies voor 2 van mijn bakken. Komt er dan volk binnen, krijgt die een Senseo....niet MIJN koffie. Btw....ik hou ook niet van Senseo. Ja in uiterste noodgevallen.....Of als ik een bak haal bij mijn dinnetje....en daar krijg ik soms van die senseo...met vers opgeschuimde melk!! Tjonge....das een vètte traktatie!! Letterlijk en figuurlijk;))

Koffie van de Hema is ook zo lekker...tenminste....de Caramelkoffie!! Omg....die is zó lekker!! Een grote ronde kop....met daarin koffie....met een heule dikke schuimkraag. Daarop gegoten een caramelsiroop!! Op het schoteltje ligt zo'n dikke blok caramel. Zo'n vierkante zachte!! Zo eentje waarvan de kinderen altijd roepen..."magikdiemagikdie"......waarop ik roep; "NEE". Eerst lepel ik wat schuim-met-siroop naar binnen....hmmmm.....daarna roer ik de rest door de koffie....ondertussen muizenhapjes nemend van mijn caramelblokje. Mensen........das genieten!! Helemaal met kinderen die je met jaloerse blikken aankijken omdat je de caramel niet aan hen gunt. 

Maar goed....ik dwaal af. Koffiepunten!! Tsja...eigenlijk is dat een ongelofelijke bullshit natuurlijk. Je moet je hele huwelijk zo ongeveer sparen voor een kinderserviesje.....mèn....tegen de tijd dat je die bij elkaar hebt gespaard zit jij net in de kleinkinderen. Maar ja....ondanks dat ik dàt weet, kan ik het niet laten. Braaf knip ik de punten uit. Uit de koffiepakken en uit de theedoosjes! En laat het niet gebeuren dat er een pak weggegooid word met de punt er nog op! Moet je kijken hoe lang het duurt voor je weer een punt kan uitknippen. Ik ben bijkans de enige koffiedrinker hier in huis....dus het gaat niet met de snelheid van Speedy Consales!! Dus ik knip braaf. Hubbie ook. Volgens mij heb ik mijn hele leven al punten geknipt....! Echt!! Maar hoe vaak heb ik wat gekocht bij de winkel van DE???? Drie keer? Vier keer hooguit! Ja heej......ik wil gratis hè!! Ik wil voor het volle pond gratis shoppen bij DE!! Dus dat betekend nog langer sparen!!

Kort geleden was mijn bus met punten wel erg vol...tenminste.....dat leek zo!! Want elke keer veerde de berg punten weer omhoog, dus moet er toch aardig wat inzitten denk je.....

Nou....dat wilde ik wel eens weten. Dus de hele zwik op het aanrecht gekiepert. Vielen er nog een paar pakjes bij uit die gebundeld waren per 1000 en waarop ik ook nog de tel-datum op had geschreven.....7 mei 2003!! 
Maar goed....na een uurtje tellen en bundelen had ik zo'n 6.830 punten. Zou ik nog zo'n 20 euries moeten bij betalen als ik ook zo'n electrische melkopschuimer wil....ja dááág...
Ik zette mijn verontwaardiging op feesboek.....en kreeg ik een reactie van Anneke! Zij had nog wel een paar punten liggen die ik wel mocht! Owwww??? Das altijd goed natuurlijk!! Vanmiddag bracht de postbode een bolle envelop....en daarin zaten punten!!
5404 hele punten!!
Ik ben er helemaal blij mee!!
Anneke...super bedankt!!! Ik ga een melkschuimer bestellen....gratis!!
Want ondertussen heb ik genoeg koffie bij gedronken dat ik genoeg punten heb voor deze;

YEAH!!!!!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

De aanhouder wint!

Manon zei

Hey hij doet het! Succes met verder sparen de komende jaren...

Anoniem zei

Geniet ervan!!!!
AS